Займаючись приготуванням їжі з лососем, ви, швидше за все, очищаєте рибку від шкіри і викидаєте її, вважаючи це не потрібним елементом для споживання. Але слід кілька разів подумати, перш ніж викидати шкірку. Шкіра лосося має високий вміст корисних речовин, навіть не менше, ніж у м'ясі.
Помістіть очищену рибу в глибокий посуд і обшпарити окропом з усіх боків. При цьому шкірка легко відійде та знімається за допомогою гострого ножа. Якщо на філе потрібно обробити велику рибу, то можна спочатку розрізати її на шматки, а вже потім зрізати гострим ножем шкіру.
Справа в тому, що на голову хека зазвичай припадає третина всієї довжини риби. А значить, і значна частина її ваги. Рибним виробництвам було невигідно перевозити товар, обтяжений великими головами. Ось чому виловлений хек піддається процедурі обезголовлення прямо на рибальських судах.