Нічого небезпечного чи шкідливого для здоров'я з відкритим вином не трапляється. Воно просто стає нецікавим, втрачаючи все, за що ми платили: аромати, смак, бульбашки (ігристі). Далі можливе оцтове скисання, але не скоро, причому в результаті цілком харчовий продукт, винний оцет.
Наприклад, у порівнянні з червоними білі вина більш чутливі до дії кисню. Відкрита пляшка білого вина краще зберігати не більше двох-трьох днів, а червоного – Не більше п'яти.
Найголовніше: температура для оптимального зберігання будь-якого вина має становити 10–14 градусів. Звичайно, найкраще зберігаються відкриті пляшки у спеціальній винній шафі. Але якщо у вашому розпорядженні лише холодильник, зберігати відкриту пляшку необхідно у найтеплішому його відділенні.