Вегетаційний період амаранту триває приблизно 120 днів. Збирають урожай тоді, коли пожовкнуть і почнуть опадати листя. Щоб перевірити стиглість насіння, треба вдарити рукою по волоті. Якщо встигли, вони почнуть висипатись.7 May 2021
А можна, можливо чи насіння амаранту є сирими? Можна, можливо, але радимо утриматися від такого способу вживання. Сирова сировина погано перетравлюється, може виникнути відчуття дискомфорту у шлунково-кишковому тракті.
– Насіння амаранту можна пророщувати та використовувати на бутербродах чи салатах. – Для випікання можна замінювати чверть борошна амарантового. Для приготування панкейків та пасти можна використовувати одне амарантове борошно.
Зібраний амарант має насіння двох кольорів – білі, їх більшість, та чорні – так званий дикий амарант. Чорне насіння можуть бути гіркуваті на смак, мати неприємний запах. Тому їхня присутність у якісному продукті неприпустима.