Сіль необхідно додавати, коли вода починає закипати. Кількість солі – 10 г на 1 літр води. Солити макарони вже у процесі варіння не рекомендується. Опускайте макарони тільки в киплячу воду.Nov 4, 2021
Сіль додають у воду відразу після закипання із розрахунку 10 г солі (1 ч. л. з гіркою) на 1 л. У процесі варіння макарони не солять.
З наукового погляду, є лише одна вагома причина солити воду: вона рівномірно приправляє кожну макаронину зсередини. У кулінарній школі кухарів вчать приправляти страву потроху з першого кроку приготування – це покращує кожен інгредієнт і поступово страва розкривається складнішими смаками.
Макарони потрібно закидати тільки в киплячу воду. Якщо цього не зробити, то шанс того, що вони злипнуться під час варіння, збільшується. Після додавання макаронних виробів вода відразу перестане кипіти. Обов'язково перемішайте і накрийте кришкою каструлю на 30-60 секунд, доки вода знову не почне закипати.