У промислових масштабах рослину турнепс вирощують для вирощування худоби.Feb 4, 2022
Коренеплоди турнепсу годяться для приготування гарнірів до котлет, баранини та свинини, салатів. Їх гасять і запікають. В арабських країнах (наприклад, у Лівані) дуже популярний маринований турнепс. Молода бадилля турнепсу використовується в кулінарії так само, як бадилля ріпи та буряків: воно годиться для супів, салатів і пирогів.
Як використовують турнепс в кулінарії Завдяки смаковим якостям овоч нейтралізує жирність м'яса, тому стане гармонійним гарніром до баранини, яловичини або свинини. Коренеплід не боїться термообробки. Наприклад, запечений із пастернаком, морквою та часником, збереже всі вітаміни.
Ріпа і турнепс розрізняються лише за господарським призначенням. Турнепс відрізняється більшими коренеплодами. Застосовується він як кормова культура у тваринництві, а ріпа, що утворює плоскі з увігнутим донцем коренеплоди, використовується переважно як овоч.