Агар-агар – загусник та желюючий агент рослинного походження. Являє собою порошок, що отримується шляхом екстрагування з червоних та бурих водоростей. Є рослинним аналогом желатину, підходить для пісної та вегетаріанської кулінарії.
Перш ніж додати агар, зверніть увагу на його маркування. Цифри на упаковці, наприклад, 600, 900 або 1200, позначають силу (еластичність) одержуваного гелю. Що ця цифра, то щільніше виходить желе. Наведемо пропорції для агара з максимальною силою гелю 1200.
Ще агар–агар буває різної сили – від 600 до 1200 одиниць. Що сила гелю, то ефективніше желювання, тим менше агар–агара необхідно додавати. 1 г агар–агара сила гелю 900 дорівнює 6 г желатину, а 1 г агар–агара сила гелю 1200 дорівнює 8 г желатину.
Що це таке Агар–агар – сильний желюючий агент рослинного походження, який видобувається з червоних водоростей, що ростуть у тропічних та субтропічних морях.