vinaigrette) – широко поширеної в Європі, а також у дореволюційній Росії заправки для салату на основі оцту, оливкової олії та гірчиці. Назва соусу походить від зменшувальної форми фр. vinaigre (оцет).
Вінегрет (фр. vinaigrette, від vinaigre – «оцет») – холодна страва російської кухні, закуска, різновид салату, обов'язковим інгредієнтом якого в сучасній кулінарії є відварний або печений буряк.
Походить від франц. vinaigrette "соус з оцту", далі з vinaigre "оцет", далі з vin "вино" + aigre "кислий; терпкий; гострий». Запозичено у XVIII ст. із франц.
У слові «вінегрет» наголос слід ставити на склад з останньою буквою Е — вінегрет. Сподіваємось, що тепер у вас не буде питань, як пишеться слово вінегреткуди ставити наголос, який наголос, або де має стояти наголос у слові вінегретщоб вірно його вимовляти.