Що таке трансжири простими словами?

Трансжири промислового виробництва – це тверді жири, отримані з рідких рослинних олій шляхом гідрогенізації (приєднання водню). Процедура гідрогенізації (затвердіння) значно збільшує термін придатності жирів, що дуже вигідно виробникам різної харчової продукції.

Зміст трансжирів у крупах та злаках

ПродуктЗміст
Рис бурий довгозерний варений0,00 г
Рис бурий пропарений варений0,00 г
Гречка варена на воді (гречана каша)н/д
Гречка зелена сухан/д

Що містяться в трансжирах хімічні елементи при потраплянні до організму людини замінюють молекули «правильних» ліпідів. Клітини перестають виконувати свої функції. В результаті наноситься шкода гормональної та ферментної систем організму, у ньому накопичуються токсини, збільшується ризик розвитку багатьох захворювань.

Зміст трансжирів у продуктах, як правило, позначається в складі. Має бути написано «рослинний жир», «кулінарний жир», «частково гідрогенізований рослинний жир» або «частково гідрогенізовані жирні кислоти».

Related Post