Кількість лікопіна, що відповідає його змісту в склянці томатного соку (200-250 мл), повністю задовольняє або перевищує рівень добового споживання цього каротиноїду, що рекомендується; рівень β-каротину в тому ж обсязі соку забезпечує приблизно 20% від добового споживання вітаміну А, що рекомендується; калію та …
Лікопіном багаті томати чері, кавун, грейпфрути (червоні та рожеві), червоні апельсини, шипшина, червоний перець, капуста, спаржа. Лікопін є жиророзчинною поживною речовиною, а це означає, що її потрібно вживати з їжею, багатою на корисні жири, щоб збільшити засвоєння.
Томатний сік можна, можливо пити багатьом. Без цукру його можуть пити діабетики (його глікемічний індекс – 38) і ті, хто хоче схуднути. Але знову ж таки в рамках розумного — не більше двох склянок у день.