Фортеця класичної текіли. 50 градусів. Перш ніж розлити її по пляшках, текілу розбавляють водою до 38 градусів.
55 Офіційна фортеця варіюється в діапазоні 35-55 градусів. Найбільше градусів у класичному сорті blanca – до 55 відсотків. Однак для міжнародного ринку з Мексики постачають менш міцні напої 38-40 градусів. Через високий вміст спирту з текіли виготовляють різні коктейлі.
Після другої дистиляції вся текіла – срібні (blanca) – хоча дослівно це перекладається як біла, назва отримана через колір напою – він прозорий. Градус напою текіла виходить близько 55%, потім додають воду, знижуючи цим міцність напою. текіла до прийнятних 38-40 градусів.
Текіла містить пристойний градус, тому пити її потрібно дуже обережно, так як можна швидко сп'яніти.