У чому різниця між чорними та зеленими оливками?

Варто зазначити, що чорні оливки (маслини) – це зрілі плоди, а зелені – недозрілі. І ті й інші використовуються в харчовій промисловості та не є різними плодами. Колір залежить лише від ступеня зрілості.2 Aug 2019

Виходить, що різниця між ними полягає майже лише у смаку. І в маслинах, і в зелених оливки багато антиоксидантів, протизапальних речовин. Тому обидва різновиди оливок будуть корисні для кишківника. З погляду поживності в маслинах все-таки більше білка, а також лінолевої та олеїнової кислоти.

Відповідно до міжнародної термінології, існують оливки чорні (англ. Black olives) – зрілі плоди оливкового дерева та зелені оливки (англ. Green olives) – недозрілі плоди оливкового дерева. У російській мові в повсякденному мовленні оливками називають плоди зеленого кольору, чорні оливки називають маслинами.

Багато хто вважає, що оливки та маслини – це різні плоди. Насправді вони відрізняються лише ступенем зрілості. Зелені оливки зірвали з дерева незрілими, а чорні повисіли на гілках довше і встигли «нагодуватись» олією, за що їх і називають маслинами.

Related Post

Чим робити інгаляцію при мокрому кашлі?Чим робити інгаляцію при мокрому кашлі?

Інгаляції при вологому кашлі Для цього лікарі рекомендують інгаляції з фізрозчином або мінеральною водою, з відхаркувальними препаратами (наприклад, Амброксол розчин), з ліками, які мають протизапальну дію, бронхолітики (небутамол, беродуал). При

Чим корисне варення з терену?Чим корисне варення з терену?

Склад і корисні властивості варення з терну усуває ознаки розладу шлунково-кишкового тракту (виразковий коліт, дизентерія тощо); сприяє поліпшенню обміну речовин; має антисептичну дію; має сечогінний ефект; сприяє підвищенню апетиту; усуває