Варто зазначити, що чорні оливки (маслини) – це зрілі плоди, а зелені – недозрілі. І ті й інші використовуються в харчовій промисловості та не є різними плодами. Колір залежить лише від ступеня зрілості.2 Aug 2019
Виходить, що різниця між ними полягає майже лише у смаку. І в маслинах, і в зелених оливки багато антиоксидантів, протизапальних речовин. Тому обидва різновиди оливок будуть корисні для кишківника. З погляду поживності в маслинах все-таки більше білка, а також лінолевої та олеїнової кислоти.
Відповідно до міжнародної термінології, існують оливки чорні (англ. Black olives) – зрілі плоди оливкового дерева та зелені оливки (англ. Green olives) – недозрілі плоди оливкового дерева. У російській мові в повсякденному мовленні оливками називають плоди зеленого кольору, чорні оливки називають маслинами.
Багато хто вважає, що оливки та маслини – це різні плоди. Насправді вони відрізняються лише ступенем зрілості. Зелені оливки зірвали з дерева незрілими, а чорні повисіли на гілках довше і встигли «нагодуватись» олією, за що їх і називають маслинами.