Якщо пластиковий посуд підходить для контакту з харчовими продуктами, внизу, тобто на її дні буде спеціальне маркування. Контейнери, Придатні для мікрохвильових печей, мають номер 2 (поліетилен високої щільності) та 5 (поліпропілен).
Не варто відправляти в мікрохвильовку продукти в посуді з міді, чавуну, латуні та сталі. Їжа в такому разі не нагріється, оскільки метали не пропустять мікрохвилі, а їхнє нагрівання може призвести до виникнення іскри. Це може вивести з ладу піч і загалом небезпечно.
будь-які алюмінієві тарілки, каструлі, ковші – вони проводять електричний струм, через що з'являються іскри та небезпека займання; кришталь – він непроникний для хвильового випромінювання, нагрівається нерівномірно, через що може розлетітися вщент; глиняні тарілки — вони тріскаються, а їжа просто не прогрівається.