Технологія приготування настоянок, лікерів та наливок методом настоювання (мацерації).Apr 27, 2018
macero – розм'якшую, розмочую) – роз'єднання рослинних або тваринних клітин у тканинах. Природна мацерація – Результат розчинення міжклітинної речовини. У медицині та патології – просочування тканин (зазвичай шкіри) рідиною та їх набухання. В акушерстві – природне розкладання померлого плода усередині матки.
Єрофеїч – старовинна російська настоянка (горілка, настояна на різних пахучих травах), яка набула поширення в домашніх господарствах дворянських винокурів за часів кріпосного права. Єрофей – рослинний. чорний коров'як, Verbascum nigrum.
Розрізняють пізньостиглі, середньостиглі та скоростиглі наливки. При приготуванні пізньостиглих наливок переважно, але не завжди, використовують фрукти з тривалим терміном зберігання, зокрема, насіннячкові та деякі кісточкові.