Як правильно їсти черемху?

Черемху можна їсти у свіжому вигляді – поки можна терпіти її терпкий смак. З ягід черемхи готують начинки для пирогів, наливки та лікери, з молодим листям роблять салати. Ягоди черемхи сушать, із сушених ягід у давнину мололи борошно і пекли коржики.

Свіжі плоди черемхи не варто вживати в їжу з кісточками, а також виготовляти варення разом з кісточками, оскільки в їхньому складі міститься отруйна речовина амігдалін, яка накопичується в організмі і може призвести до важких отруєнь.

Черемху не слід вживати вагітним, які годують груддю, якщо є індивідуальна непереносимість чи алергія. У кісточках плодів є глікозид амігдалін. Він при тривалому наполяганні може розщеплюватись та виділяти синильну кислоту.

Related Post

Скільки камер у холодильнику?Скільки камер у холодильнику?

Кількість та типи камер Холодильники можуть бути одно-, дво- та трикамернимиОсі: без морозильної камери, з окремою морозильною камерою, з додатковою «зоною свіжості». Зустрічаються і чотирикамерні моделі з двома морозильними відсіками.

Яка тварина їсть колорадського жука?Яка тварина їсть колорадського жука?

Головні вороги колорадського жука – це клопи перилюс та подізус. Клопи та їхні личинки їдять яйця колорадських жуків. Сонечка, жужелиці, золотоокі харчуються яйцями і личинками колорадського жука. Також природними ворогами