Візьміть міцну нитку, волосінь або зубну нитку, введіть її в надріз і починайте схрещувати кінці. Просто тягніть їх у різні боки – поступово нитка розріже бісквіт. Виходить ідеально рівний та акуратний розріз.
Як тільки бісквіт охоло його необхідно загорнути в харчову плівку і залишити відпочивати на 6-8 годин. Зручно пекти бісквіт з вечора, а збирати вранці торт. Тільки за дотримання цих умов у Вас вийде правильно розрізати бісквіт. Якщо різати гарячий або не настоявся бісквіт, він рватиметься і сильно кришиться.
Вам просто треба зрізати трохи верхівку, Буквально 0,5 см. Так корж буде рівний, і згодом вам знадобиться менше зусиль на вирівнювання. Якщо у вас утворюється величезний кратер при випіканні, закривайте форму зверху фольгою і знижуйте температуру випічки до 150-160°С. – Нерівно порізаний бісквіт на коржі.
Розрізати торт можна двома способами: квадратами. Для цього зробіть два або три довгі поздовжні розрізи (залежно від розміру десерту) з однаковим інтервалом, а потім кілька разів розріжте торт упоперек, ділячи довгі сторони на рівні частини; трикутники.