Для кафе та піцерій на 50-70 місць підійде дров'яна піч діаметром 120 см, одночасно в ній можна випікати 5-6 піц діаметром 35 см.. Велика кількість піц, що одночасно випікаються, в одній печі вкрай небажана, це відноситься як до дров'яних, так і до подових печей.Feb 1, 2017
Печі для піцерій відрізняється від духовок: Принцип нагріву. У духовці нагрівання виробляють верхній та нижній ТЕН/гриль. У печах для піцерії дно виконане із шамотного матеріалу/кераміки.
Для римської піци та міні-версій страви типу піццетт та пінц використовують електропечі (350–380 ºC) з керамічними подами. «Коли у приміщенні немає можливості монтажу дров'яної чи газової печі, на допомогу приходить їхній електричний аналог, який не поступається їм за своїми характеристиками, – каже Ольга Русалєєва.
Температура духовки – 200 градусів. Багато кухарів використовують маленьку хитрість – за пару хвилин до готовності підвищують температуру духовки до 240-250. градусів. При цьому начинка краще схоплюється, а піца виходить більш красивою та рум'яною.