Технологія приготування лікерів включає кілька етапів: настоювання спирту з рослинною сировиною і прянощами, проціджування і фільтрацію настоїв, приготування цукрового сиропу, підсолоджування, відстоювання і зняття осаду.
Декілька правил:
- Простий метод – до лікера додається мінеральна вода чи лід. …
- Лід, знижуючи температуру, трохи заглушає аромат.
- Шоколадні та кавові лікери можна розбавити молоком чи вершками. …
- До багатьох фруктових лікеров підходить апельсиновий сік – він не дуже солодкий і надає напою свіжості.
Традиційно лікери поділяються на міцні (35-45% спирту, 30-50% цукру), десертні (25-30% спирту та 25-30% цукру) і креми (15-23% спирту та 50-60% цукру).