Яка різниця між пастеризованим та стерилізованим молоком?

Пастеризація та стерилізація – це методи термічної обробки, при яких живі бактерії гинуть, а термін зберігання продукту збільшується. При пастеризації (нагріванні до 100 ° C) – до 14 діб. А от стерилізований (тобто нагрітий до 120–130 °C) напій може простояти у холодильнику та півроку.

Related Post

Як виглядає енцефалітний кліщ та звичайний?Як виглядає енцефалітний кліщ та звичайний?

Зовні це ніяк не проявиться: комаха буде виглядати так само. Ознак наявності збудника немає. Відрізняється візуально лише ситий кліщ від голодного: напившись, він збільшується з 2-3 мм у десятки разів.

Як зберегти свіжі помідори на зиму?Як зберегти свіжі помідори на зиму?

Помідори потрібно добре промити у холодній воді та висушити. Потім складаємо на дно банки. — Закриваємо банку щільною кришкою, можна навіть закатати її, і ставимо в прохолодне місце. Помідори лежать