Пастеризація та стерилізація – це методи термічної обробки, при яких живі бактерії гинуть, а термін зберігання продукту збільшується. При пастеризації (нагріванні до 100 ° C) – до 14 діб. А от стерилізований (тобто нагрітий до 120–130 °C) напій може простояти у холодильнику та півроку.
Related Post
Як виглядає енцефалітний кліщ та звичайний?Як виглядає енцефалітний кліщ та звичайний?
Зовні це ніяк не проявиться: комаха буде виглядати так само. Ознак наявності збудника немає. Відрізняється візуально лише ситий кліщ від голодного: напившись, він збільшується з 2-3 мм у десятки разів.
Скільки у нас космонавтів?Скільки у нас космонавтів?
Дані наведено станом на 6 жовтня 2022 року. У списку – 129 космонавтів, з яких 5 жінок. 115 космонавтів вже завершили кар'єру, 14 виділених бежевою заливкою активні та перебувають в
Як зберегти свіжі помідори на зиму?Як зберегти свіжі помідори на зиму?
Помідори потрібно добре промити у холодній воді та висушити. Потім складаємо на дно банки. — Закриваємо банку щільною кришкою, можна навіть закатати її, і ставимо в прохолодне місце. Помідори лежать