Найзручніше готувати на сковороді з антипригарним покриттям. На такій сковороді їжа не пригоряє навіть без використання олії. Тому такі сковороди вважаються придатними для здорового харчування: менше олії = менше калорій = корисніша їжа.
Найкращі безпечні для здоров'я сковорідки – чавунні, а нешкідливе та довговічне покриття у моделей з каменю – мармуру чи граніту.
Таким чином, найбезпечніші для людського здоров'я сковороди із чавуну. Крім того, вони і найдовговічніші, оскільки не мають жодного штучного покриття.
Антипригарні Простіше кажучи, якщо вже при першому приготуванні їжа почне прилипати до сковороди, то ставлення до неї буде абсолютно зіпсовано. У цьому плані кераміка трохи виграє у тефлону. Її поверхня спочатку більш гладка, тому шматочки їжі краще ковзають по ній і не «чіпляються» через мікронерівність.