Більшість операцій супроводжується крововтратою, а для відновлення рівня гемоглобіну та еритроцитів у крові необхідні продукти, багаті на залізо. До таких продуктів належать: червоне м'ясо, печінка, яйця, горіхи, овочі, яблука, гранати, родзинки, сливи, інжир.
продукти, що володіють протизапальними властивостями – ананас, слива, морква, буряк, броколі, цвітна та брюссельська капуста, шпинат, гриби, червоні фрукти.
З овочів не рекомендується є цибуля, часник, редька, редька, капуста, томати, огірки, шпинат. З молочних продуктів не можна пити кислі сорти кефіру, жирне молоко, сир, сири. забороняється кислий кефір, жирний сир та молоко високої жирності, гострі сири.
Зазвичай реабілітаційний період після операції, особливо на опорно-руховому апараті, займає від 1,5 до 6 місяців, проте він може затягтися і на більший термін – все залежить від характеру операції, віку та стану пацієнта, а також від того, наскільки професійно проводиться відновне лікування